Eduard Chmelár sa obul do vicepremiérky. „Keď raz postavia sochu hlúposti, mala by mať vašu podobu,“ odkázal Remišovej

NETKY.SK • 5 Marec 2021, 08:08 • 2 min
Eduard Chmelár sa obul do vicepremiérky. „Keď raz postavia sochu hlúposti, mala by mať vašu podobu,“ odkázal Remišovej

BRATISLAVA – Odborník na politiku a zahraničné vzťahy Eduard Chmelár sa tentokrát obul do vicepremiérky Veroniky Remišovej. Dôvodom majú byť jej vyjadrenia v súvislosti s registráciou ruskej vakcíny Sputnik V Európskou liekovou agentúrou (EMA).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Prvou mylnou informáciou je, že Gamalejovo národné výskumné centrum epidemiológie a mikrobiológie požiadalo o oficiálnu registráciu vakcíny Sputnik V. To však nie je pravda.

 

Zatiaľ ide o predbežné hodnotenie účinnosti a bezpečnosti tejto očkovacej látky, tzv. proces rolling review. Ten má zrýchliť následný schvaľovací proces, keď ruská strana dodá všetky potrebné údaje o vakcíne.

 

„Priatelia, uštipnite ma, lebo sa mi asi sníva. Veronika Remišová pred chvíľou na TA3 celkom vážne vyhlásila, že Rusko požiadalo o registráciu po našom tlaku," neveriacky napísal politický analytik Eduard Chmelár.

 

Súvisiaci článok: EMA spustila predbežné hodnotenie ruskej vakcíny Sputnik V

 

Dodal, že už pár dní sa snaží verejnosti vysvetliť, aké sú pravidlá tzv. rolling review. „Pani podpredsedníčka vlády sa nielenže nič nenaučila, ale nepochopila ani to, že Rusko ešte nepožiadalo o registráciu, lebo z objektívnych dôvodov, ktoré som objasnil aj v Slovenskom rozhlase, aj tu, na sociálnych sieťach, to jednoducho urobiť nemohlo,“ doplnil odborník.

 

„Ona si naozaj myslí, že jej včerajšie dupnutie nôžkou bolo také významné, že v Bruseli počuli blchu zakašľať... Dámy a páni, mňa oblieva studený pot, keď vidím, čo za tupelá vedú túto republiku. Chceme tak veľa, keď požadujeme, aby bol štát v rukách kompetentných ľudí? Aby ho riadili špičkoví odborníci a manažéri, nie diletanti, hochštapleri, podvodníci a nevyspytateľní blázni? Veď to už nie je ani vtipné, to je strašné. Pani Remišová, keď raz postavia sochu hlúposti, mala by mať vašu podobu!!!“ odkázal vicepremiérke Chmelár.

 

Prečítajte si tiež: Remišová je za očkovanie Sputnikom V. Treba však počkať ešte na oficiálne schválenie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies