Edgar Wright nakrúti snímku o tieňoch

NETKY.SK • 21 November 2015, 09:43 • 2 min
Edgar Wright nakrúti snímku o tieňoch

BRATISLAVA - Anglický režisér a scenárista Edgar Wright vytvorí pre spoločnosť DreamWorks Animation zatiaľ nepomenovaný film o tieňoch.

slovakia

left justify in out

Pôjde pritom o jeho prvý animovaný titul. Ako uviedli predstavitelia spomínanej produkčnej firmy, 41-ročný Wright sa ujme réžie a spolu s Davidom Walliamsom napíše aj scenár. "Vždy nás zaujímal filmový koncept zahrňujúci tiene a teraz vďaka Edgarovmu špecifickému komediálnemu štýlu a talentu prirodzeného rozprávača dostanú diváci skutočne úchvatný a energický príbeh," uviedli Bonnie Arnold a Mireille Soria zo spoločnosti DreamWorks Animation. Ďalšie detaily vrátane dátumu premiéry neprezradili.


Celovečerným režijným debutom Edgara Wrighta je snímka Fistful of Fingers (1995), ku ktorému napísal aj scenár. Známym sa stal vďaka trojici filmov Súmrak mŕtvych (2004), Jednotka príliš rýchleho nasadenia (2007) a Na konci sveta (2013), na ktorých spolupracoval s hercom Simonom Peggom. Wright okrem toho napísal a režíroval film Scott Pilgrim proti celému svetu (2010) či seriály Asylum (1996) a Merry-Go-Round (1998). Podieľal sa tiež na scenároch filmov Tintinove dobrodružstvá (2011) a Ant-Man (2015). V mnohých svojich počinoch si aj zahral.
Informácie pochádzajú z webstránky www.deadline.com a archívu agentúry SITA.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies