Ederson vyviazol bez vážnejšieho zranenia, Mané sa mu ospravedlnil

NETKY.SK • 10 September 2017, 08:16 • 2 min
Ederson vyviazol bez vážnejšieho zranenia, Mané sa mu ospravedlnil

MANCHESTER - Brazílsky futbalový brankár Ederson z Manchestru City nie je po sobotňajšom zákroku Senegalčana Sadia Maného ligovom súboji s FC Liverpool vážne zranený. Jeho štart v prvom zápase skupinovej fázy Ligy majstrov 2017/2018 proti Feyenoordu Rotterdam je ale otázny.

slovakia

left justify in out

Mané v 37. minúte dostal po zákroku na Edersona priamo červenú kartu, keď vysokou nohou trafil do tváre brankára domácich, ktorý chcel odhlavičkovať pred pokutovým územím loptu. Rozhodca Jon Moss ho podľa pravidiel správne vylúčil, hoci Mané súpera zraniť nechcel. Po viacminútovom ošetrovaní vyniesli bývalého brankára Benficy Lisabon na nosidlách, no ešte pred koncom zápasu sa vrátil na lavičku. Nepotvrdili sa tak podozrenie na otras mozgu či zlomeninu tvárových kostí. City napokon oslabeného súpera prevalcovali 5:0.

"Som v poriadku. Hoci som mal strach. Ale bolo to dôležité víťazstvo. Ďakujem všetkým za podporu," napísal na sociálnej sieti 24-ročný Ederson.

 

"Nemá zlomenú kosť, to je najdôležitejšie. Dúfam, že sa vráti čo najrýchlejšie. Samozrejme, že to od Maného nebolo úmyselné, nevidel ho, ale výsledok bol zlý. Verím, že sa Ederson bude môcť zapojiť do tréningu čo najskôr. Možno však nebude hrať v nasledujúcom zápase," citovala agentúra DPA slová trénera "Citizens" Pepa Guardiolu.

 

Sám Mané sa hneď po stretnutí na sociálnej sieti Edersonovi ospravedlnil. "Prajem Edersonovi rýchle uzdravenie. Veľmi ma mrzí, že sa po našej neúmyselnej kolízii zranil, a že nemohol dohrať stretnutie. Modlím sa, aby sa rýchlo uzdravil a opäť mohol hrať," uviedol 25-ročný Mané.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona