Eder poslal Talianov do osemfinál, Švédsko zdolali 1:0

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 17:14 • 2 min
Eder poslal Talianov do osemfinál, Švédsko zdolali 1:0

TOULOUSE - Talianski reprezentanti zdolali futbalistov Švédska 1:0 v piatkovom popoludňajšom stretnutí základnej E-skupiny a v predstihu si zabezpečili účasť v osemfinále majstrovstiev Európy. O ich najtesnejšom víťazstve rozhodol v závere riadneho hracieho času útočník Eder.

slovakia

left justify in out

Taliansko má po dvoch zápasoch na konte šesť bodov a po domácom Francúzsku sa stalo druhou predčasne postupujúcou reprezentáciou do vyraďovacej časti. Švédsko doteraz nazbieralo jediný bod. Ďalší duel druhého kola "éčka" medzi Belgickom a Írskom sa odohrá v sobotu od 15.00 h v Bordeaux.

 

E-skupina, 2. kolo:

Taliansko - Švédsko 1:0 (0:0)

Gól: 88. Eder, rozhodovali: Kassai - Ring, Toth (všetci Maď.), ŽK: De Rossi, Buffon - Olsson, 29.600 divákov

Zostavy:

Taliansko: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Florenzi (85. Sturaro), Parolo, De Rossi (74. Motta), Giaccherini, Candreva - Pelle (60. Zaza), Eder

Švédsko: Isaksson - Johansson, Lindelöf, Granqvist, Olsson - Larsson, Ekdal (79. Lewicki), Källström, Forsberg (79. Durmaz) - Guidetti (85. Berg), Ibrahimovič

 

Vo Francúzsku zatiaľ nepadá mnoho gólov a skromný trend pokračoval aj v úvodnej štyridsaťpäťminútovke tohto súboja. Pevná talianska defenzíva nadviazala na výkon proti Belgicku (2:0) a švédskych útočníkov Ibrahimoviča s Guidettim, ktorý dostal v základnej zostave prednosť pred Bergom, nepustila do nebezpečnejších príležitostí. Prekonať ju skúšal centrami z hry i štandardných situácií najmä Källström, ale nepodarilo sa mu to. Na druhej strane sa však darilo obrannej štvorici Švédska, proti ktorej boli na trávniku nevýrazní talianski hrotoví hráči Pelle a Eder.

 

Tímy, pochopiteľne, nezačali bezhlavo útočiť ani po zmene strán. V 56. minúte sa centrom z pravého krídla po prihrávke Parola prezentoval Florenzi, švédsky brankár Isaksson si však bez problémov postrážil loptu. O tri minúty neskôr sa Parolo dostal k odrazenej lopte v pokutovom území "troch koruniek", no ušla mu za bránkovú čiaru.

 

Následne rozbehol taliansku akciu striedajúci Zaza, ale Källström sa zodpovedne vrátil a znemožnil Giaccherinimu zakončenie. V 72. minúte Ibrahimovič z bezprostrednej blízkosti prestrelil taliansku bránku, mrzieť ho to však nemuselo, keďže asistent rozhodcu odmával jeho ofsajdové postavenie. Veľká šanca prišla v 82. minúte, keď Parolo po Giaccheriniho centri z ľavej strany hlavičkoval do švédskeho brvna. "Azúroví" sa dočkali o šesť minút, Eder sa pustil medzi troch obrancov a pokusom z hranice šestnástky obstrelil Isakssona.

 

Hlasy (uefa.com):

Antonio Conte, tréner Talianska: "Pociťujeme veľké zadosťučinenie, lebo len málokto predpokladal, že sa kvalifikujeme medzi najlepšiu šestnástku už po dvoch zápasoch. Mnohí dokonca pochybovali o našom postupe. V prvom polčase nám Švédi dobrou fyzickou pripravenosťou spôsobovali problémy, no v útoku boli bezzubí."

 

Eder, autor víťazného gólu Talianska: "Som nadšený predovšetkým za spoluhráčov, ktorí dreli nesmierne tvrdo. Dobrý pocit som mal už po stretnutí s Belgickom, hoci som v ňom neskóroval. Vedeli sme, že na nás nečaká jednoduchý duel, po drine však zákonite príde radosť. V dnešnom futbale rozhodujú detaily."

 

Erik Hamren, tréner Švédska: "Podali sme veľmi dobrý výkon, excelovala najmä naša defenzíva, ale v závere sme stratili koncentráciu. V posledných dvadsiatich minútach nám chýbala dôslednosť a nevypracovali sme si šance, aj keď sme sa párkrát dostali do pokutového územia súpera."

 

Tabuľka E-skupiny:

1. Taliansko 2 2 0 0 3:0 6*

2. Írsko 1 0 1 0 1:1 1

3. Švédsko 2 0 1 1 1:2 1

4. Belgicko 1 0 0 1 0:2 0

* - istý postup do osemfinále




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies