Eddieho Murphyho si uctili kolegovia na špeciálnom galavečere

NETKY.SK • 6 November 2012, 07:57 • 2 min
Eddieho Murphyho si uctili kolegovia na špeciálnom galavečere

Eddieho Murphyho si uctili kolegovia na špeciálnom galavečere - Celebrity Amerického komika a herca Eddieho Murphyho si za jeho celoživotné dielo v sobotu na galavačere Eddie Murphy One Night Only uctili kolegovia ako Adam Sandler, Samuel L. Jackson, Russ

slovakia

left justify in out

img

Amerického komika a herca Eddieho Murphyho si za jeho celoživotné dielo v sobotu na galavačere Eddie Murphy: One Night Only uctili kolegovia ako Adam Sandler, Samuel L. Jackson, Russell Brand, Chris Rock či Jamie Foxx. Päťdesiatjedenročný Murphy pred vstupom do Saban Theatre novinárom tvrdil, že vôbec netuší, čo ho čaká vo vnútri. "Keď vás ocenia takýmto spôsobom, cítite sa ako starý človek," žartoval. Dvojhodinový záznam zo slávnostného večera odvysiela 14. novembra americká Spike TV.
   Adam Sandler vo svojej reči nešetril slovami chvály na Murphyho adresu. "Každý na tejto planéte chcel byť Eddiem Murphym. Je vtipnejší a viac cool ako ktorýkoľvek z nás," vyhlásil. Tiež spomínal na reakciu svojho otca, ktorému kedysi povedal, že chce byť Murphym. "Nemôžeš - nie si čierny," povedal mu. Samuel L. Jackson zas uviedol, že Murphy zmenil smerovanie americkej filmovej histórie a poďakoval mu za to, že mu pomohol v začiatkoch jeho kariéry. Pre Chrisa Rocka je zas "superhrdinom", ktorý ho nesmierne ovplyvnil. 
   Murphyho svojím vystúpením poctil aj Stevie Wonder, ktorý zaspieval My Cherie Amour a spolu s oslávencom predviedol skladbu Higher Ground. O svojom kamarátovi rozprával aj riaditeľ DreamWorks Animation Jeffrey Katzenberg, ktorý sa s Murphym dlhé roky priatelí a považuje ho za "komediálneho génia". On sám má zo všetkých jeho postáv najradšej Oslíka z obľúbených animákov a zlobrovi Shrekovi. "Keď sa naskytol Shrek, myslel som si, že Oslík je pre neho dokonalý. Chcel som ho, lebo sme potrebovali niekoho, kto rýchlo rozpráva. A nakoniec sme vyhrali Oscara za najlepší animovaný film," uviedol. Počas večera premietali rôzne záznamy z Murphyho kariéry, napríklad z čias, keď pôsobil v Saturday Night Live, z jeho stand-up comedy televízneho špeciálu Eddie Murphy Delirious (1983) či filmov o Shrekovi alebo Policajtovi v Beverly Hills. "Toto je naozaj veľmi dojímavé a ja si to skutočne veľmi cením," poďakoval sa kolegom Murphy. 
   Rodák z Brooklynu Eddie Murphy je jedným z najlepšie zarábajúcich amerických hercov, ktorého za výkon v hudobnej dráme Dreamgirls (2006) nominovali na Oscara a získal zaň Zlatý glóbus. Na konte má ďalšie štyri nominácie na Zlatý glóbus, a to za filmy 48 hodín (1982), Výmena (1983), Policajt v Beverly Hills (1984) a Zamilovaný profesor (1996). V spomínanej šou Saturday Night Live pôsobil v rokoch 1980 až 1984 a tiež bol úspešným stand-up komikom. Svoj hlas okrem Oslíka prepožičal aj ďalším animovaným postavičkám, napríklad drakovi Mushu v Mulan (1998). Diváci ho poznajú aj z ďalších filmov o Policajtovi v Beverly Hills (1987, 1994) či snímok Cesta do Ameriky (1988), Upír v Brooklyne (1995), Policajt zo San Francisca (1997), Doktor Dolittle (1998), Trhák pána Bowfingera (1999), Zamilovaný profesor 2 (2000), Som agent (2002), Showtime (2002), Kúzelná škôlka (2003), Norbit (2007), Zoznámte sa s Davom (2008) alebo Majstrovský plán (2011). 

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies