Eddie Izzard musel prerušiť maratónovú poctu Nelsonovi Mandelovi

NETKY.SK • 24 Máj 2012, 21:03 • 2 min
 Eddie Izzard musel prerušiť maratónovú poctu Nelsonovi Mandelovi

Eddie Izzard musel prerušiť maratónovú poctu Nelsonovi Mandelovi - Celebrity Britský komik a herec Eddie Izzard musel na istý časť prerušiť svoj pokus o bežeckú poctu Nelsonovi Mandelovi. Päťdesiatročný rodák z jemenského Adenu plánoval počas 27 dní absol

slovakia

left justify in out

img

Britský komik a herec Eddie Izzard musel na istý časť prerušiť svoj pokus o bežeckú poctu Nelsonovi Mandelovi. Päťdesiatročný rodák z jemenského Adenu plánoval počas 27 dní absolvovať 27 maratónov ako poctu 27 rokom, ktoré bývalý prezident Juhoafrickej republiky strávil vo väzení. Ako však dnes napísal na svojom profile na Facebooku, svoj pokus musel ukončiť po odbehnutí štyroch maratónov. Dôvodom sú podľa jeho slov "neočakávané zdravotné komplikácie" vyvolané množstvom ďalších faktorov, ako sú náročný terén, vlhkosť a nadmorská výška.

Izzard však stále dúfa, že sa mu pokus, o ktorom vzniká dokumentárny film, podarí dokončiť. "Chcel by som povedať, že môj pokus sa týmto neskončil, do Juhoafrickej republiky sa vrátim a odbehnem 27 maratónov, aby som tento príbeh dokončil. Dlžím to Nelsonovi Mandelovi, ktorý inšpiroval celý svet k tomu, aby sme bojovali a snažili sa uspieť bez ohľadu na to, na aké prekážky narazíme," napísal na Facebooku.

Trasu maratónov si Izzard naplánoval tak, aby sledovala život 93-ročného laureáta Nobelovej ceny za mier s tým, že začínal v dedine, kde sa prvý čierny prezident Juhoafrickej republiky narodil. Navštíviť mal aj oblasti, kde líder protiapartheidného hnutia vyrastal, študoval (Univerzita vo Fort Hare) a nakoniec aj najslávnejšie väzenie v Juhoafrickej republike Robben Island.

Výťažok z akcie plánuje herec darovať nadácii Nelsona Mandelu a ďalším juhoafrickým dobročinným organizáciám. Už v roku 2009 pritom zabehol na charitatívne účely 43 maratónov za 51 dní po Veľkej Británii.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies