Edberg odovzdal cenu vlastnému zverencovi

NETKY.SK • 10 November 2014, 19:32 • 2 min
Edberg odovzdal cenu vlastnému zverencovi

LONDÝN - Švajčiarsky tenista Roger Federer si počas koncosezónneho šampionátu ATP World Tour Finals v Londýne (9. - 16. novembra) prevzal výročnú Cenu Stefana Edberga za športový prístup.

slovakia

left justify in out

 Príslušnú "Award", o ktorej hlasujú samotní hráči, mu pririekli štvrtý raz v rade a jubilejný desiaty celkovo. Pre 33-ročného bazilejského rodáka však nezovšednela. Navyše, premiérovo mu ju odovzdal práve Švéd Stefan Edberg, zhodou okolností zároveň jeho tréner.

 

"Táto cena pre mňa veľa znamená. Usilujem sa počínať si natoľko férovo, ako sa len dá. Tenis je ušľachtilým športovým odvetvím a ja túžim čo najlepšie reprezentovať takéto hodnoty. Stefan mi kedysi vytýčil cestu, bol mojím hrdinom. Prekvapilo ma, keď súhlasil, že so mnou bude pracovať a cestovať po svete. Pre mňa v mladosti bol inšpiráciou na kurte aj mimo neho," citovala Federera internetová stránka Asociácie tenisových profesionálov (ATP). 

 

Následne si Federer v O2 Arene v britskej metropole prevzal aj cenu pre najpopulárnejšieho singlistu v ankete medzi fanúšikmi. Získal 65 % hlasov, triumfoval dvanásty raz za sebou. Švajčiarovi túto "award" odovzdal šéf ATP Chris Kermode. 

 

Druhý muž aktuálneho renkingu Federer stále má šancu stať sa prvý raz od sezóny 2009 koncoročným lídrom hodnotenia. Do londýnskeho turnaja v nedeľu vstúpil prekonaním Kanaďana Milosa Raonica 6:1, 7:6 (0). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies