Ed Sheeran zbiera stále úspechy s druhým albumom X

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 12:11 • 2 min
Ed Sheeran zbiera stále úspechy s druhým albumom X

DUBLIN - Spevák Ed Sheeran sa takmer po roku vrátil na vrchol britského albumového rebríčka s druhým albumom, ktorý nazval jednoducho X.

slovakia

left justify in out

Úspech podporuje aj záujem o singel Photograph z tohto albumu. Tento 24-ročný mladík je na scéne od roku 2010 a prvý veľký úspech získal s debutovým albumom + (plus), ktorý vyšiel v septembri 2011 a dostal sa v rebríčku až na prvé miesto. Pokiaľ v prípade prvého album predaj presiahol tri milióny nosičov, v prípade druhého je to už viac ako šesť miliónov albumov.

 

Významný podiel na prvenstve má Sheeranov víkendový trojboj v anglickom svätostánku. Tri úplne vypredané vystúpenia vo Wembley v súčte 240.000 divákov, ktorých ryšavý chlapec s gitarou bavil z pódia sám, to je určite jedna z najväčších udalostí nielen britského hudobného leta. Pre fanúšikov nezabudnuteľný zážitok, pre hlavného protagonistu prvé miesto v prehľade najpredávanejších albumov za minulý týždeň.

 

Singel Photograph bol v uplynulých týždňoch na ostrovoch najhranejšou pesničkou, u nás na Slovensku figuruje na 17. mieste. Smerom nahor sa šplhá aj v prehľadoch najstreamovanejších nahrávok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies