Ed Sheeran vydražil sochu prasaťa s jeho podobizňou

NETKY.SK • 28 September 2016, 16:06 • 2 min
Ed Sheeran vydražil sochu prasaťa s jeho podobizňou

LONDÝN - Anglický spevák Ed Sheeran si vydražil sochu prasaťa, ktorého dizajn bol inšpirovaný jeho výzorom. Dielo s názvom Ed Sheer-Ham bolo súčasťou charitatívneho umeleckého projektu Pigs Gone Wild v meste Ipswich, ktorý vznikol na podporu organizácie St Elizabeth Hospice.

slovakia

left justify in out

Aukcia, na ktorej si 25-ročný interpret svoju zvieraciu podobizeň kúpil za 6 200 libier (v prepočte približne 7 174 eur), sa konala vo štvrtok 22. septembra, dodnes však nebolo známe, že si sochu vydražil hudobník sám.

 

"Každý sa vypytoval, či si Ed kúpil svoje prasa. My sme uvažovali o tom, či by to chcel, ale vtedy sa len ponúkol, že ho víťazovi podpíše. Bol veľmi dobrý v tom, ako nechal každého hádať. Ed sa z víťazstva naozaj teší, podobne ako aj z pomoci hospicu," vyjadrila sa Rachel Backshall z St Elizabeth Hospice.

 


V rámci spomínaného projektu v Ipswichi predstavili 70 sôch prasiat, ktorými vzdali hold napríklad aj Williamovi Shakespearovi, Elvisovi Presleymu či Davidovi Bowiemu. Iniciatíva pre St Elizabeth Hospice celkovo vyniesla 200-tisíc libier (približne 231-tisíc eur). Sheeran menované zariadenie podporuje už niekoľko rokov, pričom nedávno napríklad daroval dvanásť tašiek oblečenia charitatívnemu obchodu patriacemu k jeho pobočke v meste Framlingham.


Edward Christopher "Ed" Sheeran vydal v septembri 2011 debutový album s názvom +, z ktorého pochádzajú single The A Team, You Need Me, I Don't Need You, Lego House, Drunk, Small Bump a Give Me Love. Predvlani uviedol na trh druhú štúdiovku x, na ktorej sa nachádzajú single ako Thinking Out Loud či Photograph. S oboma nahrávkami dobyl UK Chart a s druhou aj americký albumový rebríček Billboard 200. Podarilo sa mu získať napríklad štyri BRIT Awards, dve Ivor Novello Awards či dve MTV Europe Music Awards.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies