Ed Sheeran skladbou pomohol priateľke z detstva

NETKY.SK • 27 Október 2015, 09:58 • 2 min
Ed Sheeran skladbou pomohol priateľke z detstva

LONDÝN - Anglický spevák a skladateľ Ed Sheeran finančne podporil svoju dlhoročnú známu prostredníctvom piesne, ktorú spoločne zložili. Umelec zverejnil ich dnes už celosvetovo známu skladbu Thinking Out Loud na svojom albume x (2014), aby jej spoluautorka, hudobníčka Amy Wadge, mohla splatiť hypotéku.

slovakia

left justify in out

Rodák z mesta Hebden Bridge to prezradil v rozhovore pre anglický denník Daily Mirror. Ako uviedol, Wadge, ktorú pozná už od detstva, ho počas tvorenia jeho zatiaľ ostatnej nahrávky oslovila, či by prostredníctvom deluxe edície mohol vydať aj jednu z jej piesní, aby sa zlepšila jej vtedajšia životná situácia. "Počas jej návštevy sa nám však podarilo napísať Thinking Out Loud a teraz si už nikdy nebude musieť robiť starosti s peniazmi," dodal 24-ročný umelec. Singel sa totiž krátko po nahraní stal medzinárodným hitom, pričom iba vo Veľkej Británii sa predalo viac ako milión jeho kópií.

 


Edward Christopher "Ed" Sheeran je síce rodákom zo spomínaného mesta Hebden Bridge, no v roku 2008 sa presťahoval do Londýna, kde chcel rozbehnúť hudobnú kariéru. V septembri 2011 vydal debutový album s názvom +, z ktorého pochádzajú single The A Team, You Need Me, I Don't Need You, Drunk, Small Bump a Give Me Love. Vlani uviedol na trh spomínanú štúdiovku x, z ktorej okrem Thinking Out Loud ponúkol aj skladby Sing, Don't, či Photograph. S oboma nahrávkami dobyl UK Chart a s druhou aj americký albumový rebríček Billboard 200. Podarilo sa mu získať napríklad štyri BRIT Awards či dve Ivor Novello Awards.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona