Ed Sheeran si cení prácu s Pharrellom Williamsom

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 09:08 • 2 min
Ed Sheeran si cení prácu s Pharrellom Williamsom

LONDÝN - Britský hudobník Ed Sheeran ocenil spoluprácu s americkým producentom, rapperom a spevákom Pharrellom Williamsom, ktorý mu pomohol pri produkcii skladby Sing.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročný interpret pre agentúru Reuters uviedol, že ho Pharrell nútil, aby vyskúšal nové veci. "Skutočne ma tlačil z mojej komfortnej zóny," popísal spoluprácu Sheeran. "Myslím však, že vedel, že Sing je výnimočná pieseň a ja som potreboval presvedčiť. Som rád, že to urobil," priznal spevák.

 

Rodák z Halifaxu tiež prezradil, ako vníma nárast slávy. "Moje skúsenosti sú, aké som predpokladal. Všetko, čo počujete v piesňach a čítate v rozhovoroch a ľudia vám hovoria, že sa stane to a to, všetko sa stalo," vyjadril sa Sheeran. "Bolo to ako dominový efekt. A väčšina z toho bola pozitívna," dodal. 

 

Pharrell Williams je členom produkčného dua The Neptunes a tiež skupiny N.E.R.D, s ktorou vydal zatiaľ štyri albumy. Ako sólový interpret má na konte štúdiovky In My Mind (2006) a G I R L (2014). Jeho piesne sa objavili v snímkach Rozhodne sa v nedeľu (1999), Bozk draka (2001), Zoolander (2001), Neserte nám pestúnku (2003), Charlieho anjeli: Na plný plyn (2003), 50x a stále po prvý raz (2004), Hitch: Liek pre moderného muža (2005), 40 rokov panic (2005), Nabúchaná (2007), Ja, zloduch (2010) alebo Ja, zloduch 2 (2013). Z poslednej menovanej pochádza aj hit Happy, za ktorý získal nomináciu na Oscara v kategórii Najlepšia pôvodná filmová pieseň. V októbri 2013 sa zosobášil s modelkou Helen Lasichanh, s ktorou má syna Rocketa. Na jeseň absolvuje európske turné, v rámci ktorého sa 17. septembra predstaví v pražskej O2 aréne a o deň neskôr aj vo viedenskej Marx Halle. 

 

Ed Sheeran debutoval v roku 2005 EP nahrávkou The Orange Room. Prvý album s názvom + uviedol na trh v septembri 2011. Z nahrávky pochádzajú single The A Team, You Need Me, I Don't Need You, Lego House, Drunk, Small Bump a Give Me Love. Okrem toho má na konte aj množstvo EP nahrávok, pričom titul The Slumdon Bridge (2012) s ním nahral rapper Yelawolf. V roku 2012 získal Brit Awards v kategóriách Najlepší britský spevák a Britský objav roka a vďaka spomínanej skladbe The A Team mu udelili Ivor Novello Award. Tento singel mu tiež vyniesol nomináciu na cenu Grammy v kategórii Pieseň roka, pričom o Grammy sa uchádzal celkom tri razy. Spomínaná skladba Sing bude súčasťou spevákovej druhej štúdiovky, ktorá má vyjsť 23. júna pod názvom x.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona