Ed Sheeran ovládol albumový aj singlový UK Chart

NETKY.SK • 11 Marec 2017, 12:51 • 2 min
Ed Sheeran ovládol albumový aj singlový UK Chart

BRATISLAVA - Anglický spevák Ed Sheeran debutuje so svojou treťou štúdiovkou ÷ (2017) na prvom mieste britského albumového rebríčka. Z nahrávky sa v prvom týždni predalo vo Veľkej Británii 672-tisíc kópií, čo je viac než z ďalších 499 nahrávok v UK Charte dokopy.

slovakia

left justify in out

Novinka sa stala tak vôbec najrýchlejšie sa predávajúcim albumom sólového interpreta-muža v histórii UK Chartu. Lepší výsledok dosiahli iba skupina Oasis s albumom Be Here Now (1997), z ktorého sa v predalo v úvodnom týždni 696-tisíc kópií, a speváčka Adele s nahrávkou 25 (2015), ktorá zaznamenala predajnosť 800-tisíc kusov. Pre Sheerana je to už tretí triumf v tomto rebríčku, ktorý predtým dobyl aj so štúdiovkami + (2011) a x (2014). Tie sa pritom aj v aktuálnom vydaní UK Chartu nachádzajú v prvej päťke, keď x je na štvrtom mieste a + na piatom.

Dvadsaťšesťročný spevák okrem toho naďalej dominuje aj singlovému rebríčku, kde je znova na vrchole s piesňou Shape Of You, pričom v prvej päťke sú momentálne iba jeho skladby. Sheeran je tak vôbec prvým interpretom, ktorému sa to podarilo. V prvej desiatke má celkovo deväť skladieb, pričom všetkým šestnásť piesní z nového albumu sa nachádza v prvej dvadsiatke. Do top 10 sa dostalo už desať skladieb z ÷, čo je nový rekord UK Chartu. Doterajším rekordérom bol Calvin Harris s deviatimi singlami z albumu 18 Months (2012) v prvej desiatke.

Edward Christopher Sheeran vydal spomínaný debutový album + v septembri 2011 , pričom z neho pochádzajú single The A Team, You Need Me, I Don't Need You, Lego House, Drunk, Small Bump a Give Me Love. V júni 2014 uviedol na trh druhú štúdiovku x, na ktorej sa nachádzajú single ako Thinking Out Loud či Photograph. S týmto albumom sa mu podarilo dobyť aj americký rebríček Billboard 200. Na konte má napríklad dve Grammy, štyri BRIT Awards či dve Ivor Novello Awards. 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies