Ed Sheeran čelí ďalšej žalobe za plagiátorstvo

NETKY.SK • 10 August 2016, 10:13 • 2 min
Ed Sheeran čelí ďalšej žalobe za plagiátorstvo

LOS ANGELES - Anglický spevák Ed Sheeran čelí ďalšej žalobe za údajné plagiátorstvo. Dvadsaťpäťročného interpreta zažalovala rodina zosnulého amerického hudobníka Eda Townsenda, ktorý je spoluautorom skladby Let's Get It On od Marvina Gaya.

slovakia

left justify in out

Townsendovi príbuzní v žalobe tvrdia, že Sheeranov singel Thinking Out Loud má podobnú štruktúru ako spomínaná pieseň Let's Get It On z roku 1973. Podobnosť medzi týmito dvoma skladbami si všimli napríklad aj členovia skupiny Boyz II Men. Tí na nedávnom koncerte v New Jersey začali spievať coververziu Let's Get It On, z ktorej plynulo prešli do Thinking Out Loud.

 

 


Sheerana už v júni zažalovali hudobníci Martin Harrington a Thomas Leonard. Tí zas tvrdia, že jeho singel Photograph sa podobá na ich pieseň Amazing z roku 2009. Požadujú preto súdny proces s porotou, odškodné 20 miliónov dolárov (v prepočte približne 18 miliónov eur) a vyplatenie tantiém.


Edward Christopher "Ed" Sheeran vydal v septembri 2011 debutový album s názvom +, z ktorého pochádzajú single The A Team, You Need Me, I Don't Need You, Lego House, Drunk, Small Bump a Give Me Love. Predvlani uviedol na trh druhú štúdiovku x, na ktorej sa nachádzajú aj spomínané Thinking Out Loud a Photograph. S oboma nahrávkami dobyl UK Chart a s druhou aj americký albumový rebríček Billboard 200. Podarilo sa mu získať napríklad štyri BRIT Awards, dve Ivor Novello Awards či dve MTV Europe Music Awards.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies