Ed Miliband chce zastaviť vykorisťovanie pracujúcich prisťahovalcov

NETKY.SK • 18 Apríl 2015, 17:43 • 2 min
Ed Miliband chce zastaviť vykorisťovanie pracujúcich prisťahovalcov

LONDÝN - Britský opozičný líder Ed Miliband dnes sľúbil, že v prípade víťazstva svojej Labouristickej strany v májových voľbách zasiahne proti vykorisťovaniu zahraničných pracovníkov.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP.

 

Miliband povedal, že vytvorí pracovnú skupinu, ktorej cieľom bude vyšetrovanie zneužívania zahraničných pracovníkov, z ktorých mnohí pochádzajú z bývalých komunistických štátov východnej Európy. Tiež chce zvýšiť postihovanie zamestnávateľov, ktorí nevyplácajú ani minimálne mzdy.

 

Vodca labouristov vyhlásil na vystúpení v rámci volebnej kampane v severozápadnom Anglicku, že nízke mzdy a zlé pracovné podmienky, v ktorých niektorí migranti musia pracovať, umožňujú bezohľadným zamestnávateľom podhodnocovať miestnych pracovníkov.

 

Prisťahovalectvo je kľúčovou témou britských volieb. Labouristi aj konzervatívci sa snažia zastaviť rast popularity euroskeptickej Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP), ktorá si želá odchod Británie z Európskej únie a obmedziť prisťahovalectvo. Voľby sa budú konať 7. mája.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona