Eckerta prekvapila Garciova kritika

NETKY.SK • 14 November 2014, 15:18 • 2 min
Eckerta prekvapila Garciova kritika

MNÍCHOV - Šéfa súdnej komory etickej komisie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Hansa-Joachima Eckerta zaskočila kritika zo strany jeho kolegu z vyšetrovacej komory Michaela Garciu.

slovakia

left justify in out

Ich názory na riešenie korupcie, ktorá sprevádzala výber organizátorov majstrovstiev sveta v rokoch 2018 a 2022, sa zjavne líšia. Americký žalobca Garcia viedol vyšetrovanie a vypracoval z neho 430-stranovú správu, ktorá Eckertovi slúžila ako podklad pre štvrtkové rozhodnutie. V ňom nemecký sudca konštatoval, že napriek pokusom predstaviteľov väčšiny kandidatúr ovplyvniť členov exekutívy bolo hlasovanie výkonného výboru FIFA z decembra 2010 korektné a výsledky netreba revidovať. Garcia sa s verdiktom nestotožnil, pre médiá vyhlásil, že sa odvolá.

 

"Bežná prax je taká, že by sme sa mali najskôr navzájom interne pozhovárať, keď s niečím nesúhlasíme," povedal Eckert v Mníchove. Vraj sa pokúšal Garciu kontaktovať, ale bez úspechu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona