Čechomor odštartoval turné po Slovensku

NETKY.SK • 25 August 2010, 11:58 • 2 min
Čechomor odštartoval turné po Slovensku

Čechomor odštartoval turné po Slovensku

slovakia

left justify in out

img

Česká hudobná skupina Čechomor v utorok večer odštartovala v meste pod Urpínom turné, v rámci ktorého bude hrať na železničných staniciach v slovenských mestách.
Členovia skupiny sa k pódiu dopravili na lokomotíve, z ktorej privítali svojich fanúšikov. "Zaujímavé, určite tematické a nevšedné," opísala fanúšička Marta netradičný príchod kapely.
Ako pred koncertom priblížil TASR huslista a spevák skupiny Karel Holas, "urobíme prierez takým tým svojim repertoárom hlavným. Potom budeme hrať z novej platne, ktorú sme tento rok vydali." Doplnil, že fanúšikovia na koncertoch zažijú aj predkapelu Helenine oči, v Košiciach a v Bratislave im zahrá aj Drišľak. V programe vystúpi s Čechomorom tiež cimbalová hudba.
"Splnilo to všetky moje očakávania. Čechomor je taká klasika," povedala fanúšička Jana. "To počujem druhýkrát v živote, ale je to dobré," dodal ďalší účastník koncertu Roman.
Skupina využíva svoju vlastnú lokomotívu s názvom Čechomor a celé turné absolvuje vo vlaku. Život v ňom je podľa slov Holasa zaujímavý, "prechádzame krásnou krajinou. Tu z Banskej Bystrice hore na Martin, to je úplne úžasné, tam je tunelový koncert." Vlak je dlhý 200 metrov, váži 500 ton, počas turné sa spotrebuje asi 10.000 litrov nafty.
Po Banskej Bystrici Čechomor vystúpi v Ružomberku, Humennom, Košiciach a Bratislave. Svoje prvé "vlakové turné" Čechomor absolvoval roku 2006 po celých Čechách.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona