Čech sa po zranení cíti super, s WBA poškuľuje po pohári

NETKY.SK • 8 November 2010, 13:37 • 2 min
Čech sa po zranení cíti super, s WBA poškuľuje po pohári

Čech sa po zranení cíti super, s WBA poškuľuje po pohári

slovakia

left justify in out

Slovenský futbalista Marek Čech sa v nedeľu po vyše dvojmesačnej prestávke zavinenej zlomeninou záprstných kostičiek na pravom chodidle prvýkrát predstavil v dianí anglickej Premiership. V súboji 11. kola s Manchestrom City strávil 27-ročný ľavý obranca West Bromwichu Albion na ihrisku 59 minút. K úplnej spokojnosti chýbal Čechovi jedine dobrý výsledok - WBA podľahol "Citizens" 0:2 a klesol na 10. priečku tabuľky.
Hostia rozhodli o zisku troch bodov už v prvom polčase, keď dvakrát trafil do čierneho Mario Balotelli. "Bol to po dlhom čase môj prvý zápas v Premier League a hralo sa mi dobre. Nepodal som excelentný výkon, ale určite ani slabý. Bolo to niečo medzi tým, ja osobne som spokojný," povedal pre TASR Čech. Na margo zranenia, ktoré ho vyradilo z hry na celý september a október, poznamenal: "Sám som bol prekvapený, že už som necítil žiadnu bolesť. Predtým v tréningoch som viac zaťažoval ľavú nohu ako pravú, ale v stretnutí s Manchestrom City už ma zranenie nijakým spôsobom neobmedzovalo. Škoda len, že sme prehrali. Súper však ukázal svoju kvalitu a potreboval po sérii troch prehier zabodovať naplno, čo sa mu podarilo."
"The Baggies" po skvelom vstupe do sezóny nezvládli už druhý zápas v rade, predtým prehrali 1:2 na pôde Blackpoolu: "Nebudeme sa týmto zápasom špeciálne zaoberať, lebo liga pokračuje v rýchlom tempe a už v stredu hráme proti West Hamu. Napriek týmto dvom prehrám vládne v klube spokojnosť. Na začiatku sezóny sme mali ťažké vyžrebovanie, ale zvládli sme tie zápasy a zbierali body. Chceme pokračovať vo výkonoch ako doposiaľ. Predsezónnym cieľom bola záchrana v Premier League, ale teraz už môžeme pomýšľať aj na pohárové umiestnenie. Máme silné mužstvo," vyhlásil Čech, ktorý by nemusel chýbať ani v nominácii reprezentačného kormidelníka Vladimíra Weissa na prípravný zápas s Bosnou a Hercegovinou (17. novembra). Štyri jesenné vystúpenia národného tímu v kvalifikácii EURO 2012 bývalý hráč Interu Bratislava, Sparty Praha a FC Porto pozorne sledoval: "Bol som šťastný, keď sme zdolali Macedónsko gólom v závere a zvládli ťažký zápas v Rusku. Škoda, že sme prehrali v Arménsku a remizovali doma s Írmi. Už sme mohli byť jednou nohou na šampionáte," dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona