Ecclestone: VC USA sa nebude biť o fanúšikov s NASCAR

NETKY.SK • 27 Február 2014, 16:41 • 2 min
Ecclestone: VC USA sa nebude biť o fanúšikov s NASCAR

AUSTIN - Majiteľ marketingových práv v F1 nevidí problém v termíne VC USA.

slovakia

left justify in out

Bernie Ecclestone nevidí problém v načasovaní tohtoročnej Veľkej ceny USA formuly 1. Grand Prix sa pôjde 2. novembra na austinskom Okruhu Amerík, v ten istý deň sa na 350 km vzdialenom ovále Texas Motor Speedway vo Fort Worth uskutočnia preteky populárneho seriálu NASCAR. Marketingový mág F1 Ecclestone tvrdí, že podujatia se nebudú biť o divákov.

 

"Zhováral som sa s ľuďmi z Circuit of the Americas a tí veria, že NASCAR a efjednotka majú vlastných fanúšikov. NASCAR je americký seriál, F1 svetový šampionát. Rôzni ľudia, rôzni spotrebitelia. Oproti NASCAR máme jeden drobný problém. Prepravujeme sa po kontinentoch šiestimi jumbami a vždy hľadáme najschodnejšiu cestu," reagoval 83-ročný Brit na ostrú kritiku výkonného riaditeľa Texas Motor Speedway Eddieho Gossagea, ktorý otvorene nazval takéto načasovanie "arogantným". 

 

"Bernie Ecclestone si vôbec neuvedomuje, že v americkom automobilovom športe sa pohybuje 360-kilová gorila. Volá sa NASCAR," pripomenul Gossage a vyslovil presvedčenie, že pevnejší postoj vedenia konkurenčného Circuit of the Americas mohol kolízii zabrániť. 

 

"Nechápem, prečo Eddie tak vyvádza. Majú preteky vo veľkej mestskej aglomerácii, je to výborný produkt, zatiaľ čo my ponúkame niečo úplne iné. Nemyslím si, že priaznivci si budú musieť vybrať. V USA sa každý rok koná 30 podujatí NASCAR proti iba jednému v F1. Nemôžeme ich ohroziť," postavil sa na Ecclestonovu stranu šéf Okruhu Amerík Bobby Epstein. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies