Ecclestone: Rossiho by v F1 diskvalifikovali

NETKY.SK • 25 November 2015, 15:03 • 2 min
Ecclestone: Rossiho by v F1 diskvalifikovali

ABÚ ZABÍ - Talianskeho motocyklistu MotoGP Valentina Rossiho by za kontroverzný súboj s Marcom Márquezom vo formule 1 diskvalifikovali, tvrdí šéf komerčných práv F1 Bernie Ecclestone.

slovakia

left justify in out

Deväťnásobný majster sveta naprieč všetkými motocyklovými kubatúrami sa dostal na VC Malajzie do konfliktu s Márquezom v 14. zákrute, pri kontakte ho kopol do hlavy a spôsobil jeho pád.

 

Rossi preteky dokončil, riaditeľstvo pretekov mu za tretie miesto ponechalo všetky body, no na poslednom podujatí sezóny musel štartovať z poslednej priečky. Napokon prišiel o titul na úkor Jorgeho Lorenza. "Čo sa stalo, je totálne zlé. Dovoľte mi uviesť príklad. Dajme tomu, že Ferrari bojuje o titul a Mercedes ho odstaví jedným zo svojich zákazníckych tímov. Čo by sa stalo? Rossi mal byť určite diskvalifikovaný, mal dostať čiernu vlajku," povedal Ecclestone pre taliansky denník Gazzetta dello Sport. Informoval portál motorsport.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona