F1: Ecclestone v úplatkarskej afére pôjde pred súd, prišiel o funkciu v F1

NETKY.SK • 16 Január 2014, 17:11 • 2 min
F1: Ecclestone v úplatkarskej afére pôjde pred súd, prišiel o funkciu v F1

BERLÍN - Bernie Ecclestone pôjde pred súd za obvinenie v úplatkárskej afére, ktoré zároveň zapríčinilo jeho predčasný koniec vo funkcii šéfa formuly 1. Informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Štátny súd v Mníchove potvrdil, že obžaloval 83-ročného Ecclestonea. Ten čelí obvineniam z údajného odovzdania úplatku a porušenia dôvery, keď mal vyplatiť 44 miliónov dolárov nemeckému bankárovi Gerhardovi Gribkowskému. Súd vo vyhlásení uviedol, že presný dátum súdneho pojednávania zatiaľ neurčili, ale malo by sa tak stať najneskôr do konca apríla. Gribkowského už usvedčili z prevzatia platby od Ecclestonea a spojenia na predaj akcií v F1. Ecclestone na svoju obranu uviedol, že nerobil "nič ilegálne."

Ecclestone naďalej bude rokovať o všetkom ako doposiaľ, ale oficiálne už nebude môcť podpisovať dôležité dokumenty. "Schvaľovanie a podpisovanie významných zmlúv a ďalších materiálov bude v zodpovednosti riaditeľa Petra Brabecka-Letmatheho a jeho zástupcu Donalda MacKenzieho," uvádza sa v aktuálnom vyhlásení vedenia formuly 1.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies