ECB súhlasí s vyčlenením východných dcér Bank Austrie

NETKY.SK • 19 September 2016, 15:57 • 2 min
ECB súhlasí s vyčlenením východných dcér Bank Austrie

MILÁNO - FMA, bankový dohľad Európskej centrálnej banky (ECB), vyslovil súhlas s vyčlenením východných dcér Bank Austrie a s presunutím ich riadenia do centrály UniCredit Bank v Miláne. Bank Austria je tiež jej dcérou. Informuje o tom agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Predpokladom pre súhlas s rozhodnutím vedenia UniCredit Bank bola požiadavka bankového dohľadu, aby torzo Bank Austrie dosiahla v tomto roku kvótu vlastného kapitálového krytia 14 % a na budúci rok ešte o 1 % vyššie.

 

Vyčlenením východoeurópskych dcér z Bank Austrie by ináč jej kapitálové krytie kleslo zo 16 na 11 %. Banka však ešte v tomto roku dostane z Milána finančnú injekciu v hodnote jednej miliardy eur. Tým jej vlastný kapitál vzrastie znovu na 14 %. Na budúci rok dostane banka vo Viedni na rovnaký účel ešte 800 miliónov eur.

 

Z Bank Austrie bude vyčlenených 13 dcér, ktoré pôsobia v krajinách strednej a východnej Európy. Stane sa tak od 1. októbra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona