ECB stále prijíma dlhopisy Volkswagenu ako zábezpeku

NETKY.SK • 28 September 2015, 15:02 • 2 min
ECB stále prijíma dlhopisy Volkswagenu ako zábezpeku

FRANKFURT - Európska centrálna banka (ECB) stále prijíma dlhopisy vydané automobilkou Volkswagen (VW) ako zábezpeku.

slovakia

left justify in out

Banka o tom informovala v pondelok na svojej internetovej stránke. Dlhopisy vydané finančnými inštitúciami spoločnosti VW sú stále na zozname zábezpek, ktoré môžu byť použité na získanie úveru z centrálnych bánk členských štátov eurozóny. Najčastejšie ide o cenné papiere kryté aktívami (ABS), v tomto prípade pôžičkami na autá. ECB používa zrážku z hodnoty zábezpeky, ktorú prijíma. Táto zrážka záleží hlavne od ratingu spoločnosti, ktorá vydala dlhopis ako zábezpeku.

 

Minulý týždeň medzinárodná ratingová agentúra Fitch však začala proces revízie ratingov nemeckej automobilky Volkswagen s možnosťou ich zníženia. Rozhodnutie revidovať ratingy odzrkadľuje poškodenie mena značiek skupiny po správe o údajnom manipulovaní emisných testov automobilky v USA a očakávaný finančný vplyv v sume niekoľkých miliárd eur vzhľadom na možné pokuty, náklady na zvolávanie áut a náklady na právne služby.

 

Nemeckí prokurátori v pondelok otvorili vyšetrovanie bývalého generálneho riaditeľa VW Martina Winterkorna, ktorý minulú stredu po takmer deviatich rokoch odstúpil zo svojej funkcie. Martin Winterkorn pri rezignácii povedal, že o falšovaní emisných testov nevedel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona