ECB potrebuje viac času, aby zhodnotila dôsledky brexitu

NETKY.SK • 19 August 2016, 07:52 • 2 min
ECB potrebuje viac času, aby zhodnotila dôsledky brexitu

FRANKFURT NAD MOHANOM - Európska centrálna banka (ECB) potrebuje viac času na to, aby zhodnotila dôsledky hlasovania Britov za odchod z Európskej únie (EÚ). Informovala o tom agentúra RTTNews.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Preto by diskusia o potenciálnych opatreniach v oblasti menovej politiky ako reakcia na brexit bola teraz predčasná, uvádza sa v zápisnici z posledného zasadnutia Rady guvernérov ECB, ktoré sa konalo 20. a 21. júla.

 

"Je potrebný ďalší čas, aby sme v najbližších mesiacoch zhodnotili prichádzajúce informácie, aj keď riziká spomalenia sa jasne zvýšili," uvádza sa v zápisnici.

 

Rada guvernérov na svojom júlovom zasadnutí tretíkrát po sebe ponechala úrokové sadzby nezmenené. Členovia Rady guvernérov sa vo všeobecnosti zhodli, že ECB sa musí koncentrovať na implementáciu rozsiahleho balíka opatrení schváleného v marci. Dodali, že opatrenia, ktoré boli prijaté, sú efektívne a majú pozitívny vplyv na širšiu ekonomiku.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies