ECB nemôže Grécku odpustiť jeho dlh, tvrdí Coeure

NETKY.SK • 26 Január 2015, 09:57 • 2 min
ECB nemôže Grécku odpustiť jeho dlh, tvrdí Coeure

BERLÍN - Európska centrálna banka (ECB) sa nebude podieľať na prípadnom znížení dlhu Grécka, ktorého súčasťou by boli grécke vládne dlhopisy v jej držbe. Uviedol to člen Rady guvernérov ECB Benoit Coeure. Odpustenie časti dlhu žiada víťaz gréckych parlamentných volieb, radikálna ľavicová strana Syriza.

slovakia

left justify in out

"Úlohou ECB nie je rozhodovať o tom, či Grécku treba odpustiť dlh," povedal Coeure pre pondelňajšie vydanie denníka Handelsblatt. "Je ale úplne jasné, že nemôžeme súhlasiť s odpustením dlhu, ktorého súčasťou by boli grécke dlhopisy v držbe ECB," dodal Coeure s tým, že takéto riešenie nie je možné z právnych dôvodov. 

 

Víťaz nedeľňajších predčasných parlamentných volieb v Grécku, opozičná strana SYRIZA, vstupovala od volieb s programom ukončenia úsporných opatrení a rušenia reforiem, ku ktorým sa Atény zaviazali v rámci medzinárodného úverového programu v celkovom objeme 240 miliárd eur. S EÚ a Medzinárodným menovým fondom (MMF) chce tiež strana rokovať o úprave podmienok splácania verejného dlhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona