ECB kontroluje viaceré talianske banky pre nesplácané úvery

NETKY.SK • 19 Január 2016, 09:58 • 2 min
ECB kontroluje viaceré talianske banky pre nesplácané úvery

MILÁNO - Európska centrálna banka (ECB) si vyžiadala údaje o problémových úveroch od viacerých talianskych bánk. Medzi nimi je napríklad spoločnosť UniCredit.

slovakia

left justify in out

Kontroly sú zamerané na zhodnotenie stratégií, dohľadu a metodológií zo strany bánk v súvislosti s nesplácanými úvermi. Informovali o tom banky. V nedeľu hovorca ECB informoval, že banka hovorí s viacerými bankami v rámci eurozóny o vysokej úrovni nesplácaných úverov.


Problémové úvery v európskych krajinách ohrozujú hospodárske zotavovanie tým, že sa zhoršuje schopnosť bánk poskytovať úvery. Táto situácia je zjavná predovšetkým v Taliansku, kde sú investori čoraz nervóznejší z toho, ako sa bankový sektor vyrovná s úvermi v objeme 200 mld. eur, ktoré klienti bankám pravdepodobne nesplatia.


Kontrola sa bude uskutočňovať medzi januárom a februárom. Uviedla to spoločnosť Banco Popolare. Medzi bankami, ktoré žiadosť o informácie z ECB nedostali, je napríklad najväčšia retailová talianska banka Intesa Sanpaolo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies