ECB bude pozorne sledovať dôsledky talianskeho referenda

NETKY.SK • 5 December 2016, 15:49 • 2 min
ECB bude pozorne sledovať dôsledky talianskeho referenda

FRANKFURT NAD MOHANOM - Európska centrálna banka (ECB) bude pozorne sledovať dôsledky talianskeho referenda, uviedol člen Rady guvernérov Francois Villeroy de Galhau.

slovakia

left justify in out

"Včerajšie (4. 12. poznámka TASR) referendum v Taliansku môžeme považovať za ďalší zdroj neistoty," uviedol guvernér francúzskej centrálnej banky v Tokiu. "Nemôžeme ho však porovnávať s britským referendom. Taliani rozhodovali o ústave a nie o dlhoročnom členstve v Európskej únii." Navyše odolnosť eurozóny sa zvýšila vďaka pokroku v oblasti regulácie bánk, zrýchleniu rastu ekonomiky a klesajúcej nezamestnanosti.

 

ECB by vo štvrtok (8. 12.) mohla rozhodnúť o predĺžení programu nákupu dlhopisov, keďže sa zvýšila neistota ohľadom ďalšieho smerovanie talianskej ekonomiky, ktorá je po Nemecku a Francúzsku treťou najväčšou ekonomikou eurozóny.

 

"Zasadnutie Rady guvernérov prichádza ako na zavolanie, aby ECB zabránila väčším škodám predovšetkým pre talianske dlhopisy," uviedol hlavný ekonóm VP Bank Thomas Gitzel. Dodal, že ECB by mohla nielen predĺžiť program, ktorý by sa mal skončiť v marci 2017, ale aj upraviť ho v prospech talianskych dlhopisov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies