ECA navrhuje hrať MS 2022 v Katare v apríli a máji

NETKY.SK • 30 Október 2014, 11:40 • 2 min
ECA navrhuje hrať MS 2022 v Katare v apríli a máji

BERN - Futbalové majstrovstvá sveta v roku 2022 v Katare by sa mali hrať v apríli a máji, čo by bolo podľa Európskej asociácie klubov (ECA) "najmúdrejšie riešenie". Informovala o tom vo štvrtok agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa ECA by sa tiež výkopy zápasov mali uskutočniť večer, čím "by sa hralo v menej extrémnych teplotách ako na MS 1986 v Mexiku, 1994 v USA či na MS 2014 v Brazílii". ECA tiež navrhuje, aby sa domáce poháre hrali až po šampionáte v krajinách, kde je bohatý domáci kalendár, resp. aby sa marcový asociačný termín Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) zrušil. Zástupcovia ECA chcú tento návrh predostrieť FIFA budúci pondelok.

 

"Podľa nášho názoru je toto najlepšie riešenie. Berie do úvahy klimatické podmienky a zachováva tradičné fungovanie národných súťaží," povedal prezident ECA Karl-Heinz Rummenigge.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona