EBOR poskytne bieloruským bankám úvery do 10 milónov eur

NETKY.SK • 27 September 2016, 13:33 • 2 min
EBOR poskytne bieloruským bankám úvery do 10 milónov eur

BRUSEL - Európska banka pre obnovu a rozvoj (EBOR) poskytne bieloruskej banke Belinvestbank, ktorá je jednou z najväčších v krajine, dve nové úverové linky do sumy 10 mil. eur.

slovakia

left justify in out

EBOR o tom informovala v utorok na svojej internetovej stránke. Uviedla pritom, že tieto úvery podporia plánovanú privatizáciu Belinvestbank, na ktorej sa EBOR dohodla s bieloruskou vládou v máji 2015.


Jedna z úverových liniek je v objeme 8 mil. eur a Belinvestbank ju použije na financovanie projektov energetickej efektívnosti a produkcie energie z obnoviteľných zdrojov v Bielorusku. Úverová linka poskytne banke nevyhnutné zdroje na podporu malých a stredných súkromných firiem a tiež štátnych spoločností, ktoré sú oprávnené takúto pôžičku čerpať. Druhá úverová linka je v sume 2 mil. eur a použije sa v rámci programu EBOR na podporu podnikania žien. Program je orientovaný na malé a stredné podniky riadené ženami.


Európska banka pre obnovu a rozvoj pôsobí v Bielorusku od roku 1992. Odvtedy v krajine investovala takmer 1,8 mld. eur na približne 70 projektov v rôznych sektoroch ekonomiky krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona