EBOR má záujem spolupodieľať sa na privatizácii podnikov v SR

NETKY.SK • 21 Október 2010, 07:08 • 2 min
EBOR má záujem spolupodieľať sa na privatizácii podnikov v SR

EBOR má záujem spolupodieľať sa na privatizácii podnikov v SR

slovakia

left justify in out

img

Európska banka pre obnovu a rozvoj (EBOR) má podľa jej prezidenta Thomasa Mirowa záujem spolupodieľať sa na príprave privatizácií niektorých zo štátnych podnikov na Slovensku. "Je to vždy na rozhodnutí vlády, čo sa rozhodne privatizovať. My máme dôkladnú expertízu ako na to. Ako osloviť investorov a kapitálové trhy. Je známe, že v mnohých prípadoch sa EBOR spolupodieľala na privatizácii vlastným kapitálom," konštatoval po dnešnom stretnutí s premiérkou Ivetou Radičovou (SDKÚ-DS).
To, či má banka záujem spolupodieľať sa na privatizácii niektorého podniku priamo, Mirow nešpecifikoval. "To vždy záleží na konkrétnom projekte, my sme ponúkli predovšetkým naše skúsenosti," dodal.
V rámci podpory slovenských podnikateľských subjektov dnes Mirow spolu s ministrom financií SR Ivanom Miklošom (SDKÚ-DS) podpísali dohodu o zvýšení príspevku Slovenska do Fondu technickej spolupráce s EBOR vo výške 625.000 eur. Prostriedky poskytnuté vládou SR pomôžu EBOR identifikovať a pripraviť životaschopné projekty pre ekonomický pokrok v regióne, v ktorých operuje a slovenské subjekty majú možnosť uplatniť svoje skúsenosti a know-how z obdobia transformácie ekonomiky.
"SR naďalej významným spôsobom prispieva k činnosti EBOR. Toto zvýšenie grantového príspevku je veľmi potrebné na financovanie projektov vo všetkých odvetviach portfólia EBOR," uzavrel Mirow.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona