Ebolu vylúčili ako príčinu smrti Brita, ktorý zomrel v Macedónsku

NETKY.SK • 11 Október 2014, 17:50 • 2 min
Ebolu vylúčili ako príčinu smrti Brita, ktorý zomrel v Macedónsku

SKOPJE - Macedónsko dnes vylúčilo nákazu ebolou ako príčinu smrti Brita, ktorý v balkánskej krajine zomrel vo štvrtok. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Práve sme dostali výsledky z laboratória v Hamburgu a sú negatívne na ebolu, čo znamená, že pacient nemal vírus eboly," povedala lekárka Jovanka Kostovská z komisie macedónskeho ministerstva zdravotníctva pre infekčné choroby.
      

Úrady po úmrtí Brita uzavreli hotel, v ktorom býval, a umiestnili 35 osôb do izolácie. Muž prišiel do nemocnice niekoľko hodín pred smrťou, mal horúčku, vnútorné krvácanie a vracal, čo sú všetko príznaky eboly.
      

Macedónsky zdravotnícky predstaviteľ pre Reuters v piatok pod podmienkou anonymity povedal, že úrady majú "vážne dôvody" domnievať sa, že muž skonzumoval veľké množstvo alkoholu, preto preverujú, či práve to neviedlo k jeho smrti.
      

Kostovská uviedla, že príčina smrti zatiaľ nie je známa, ale bude vykonaná autopsia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona