Ebolou sa nakazilo už skoro 9200 ľudí, vyše 4500 zomrelo

NETKY.SK • 18 Október 2014, 06:34 • 2 min
Ebolou sa nakazilo už skoro 9200 ľudí, vyše 4500 zomrelo

ŽENEVA - Na ebolu celkovo ochorelo už 9191 ľudí, z ktorých 4546 zomrelo. Vyplýva to z najnovšej bilancie Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), ktorú zverejnila agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Bilancia zahŕňa údaje z troch najviac postihnutých západoafrických krajín: Guiney, Libérie a Sierry Leone. Medzi obeťami je aj 239 zdravotníkov. 
      

Ďalších 20 prípadov nákazy, vrátane ôsmich úmrtí, zaznamenali v Nigérii a jeden zavlečený prípad aj v Senegale. WHO však dnes oficiálne deklarovala, že sa šíreniu vírusu v Senegale podarilo zabrániť. Podobné vyhlásenie WHO ohľadne Nigérie sa očakáva v pondelok. V zasiahnutom regióne sa ebolou nakazil aj jeden občan Španielska a traja občania USA. 
      

Iný kmeň vírusu ebola spôsobil lokálnu epidémiu v stredoafrickej Konžskej demokratickej republike (KDR), kde ochorelo 68 ľudí, z ktorých 49 zomrelo. Doposiaľ najhoršia zaznamenaná epidémia eboly začala v decembri minulého roku v Guinei, odkiaľ sa rozšírila do susednej Libérie a Sierry Leone. Situácia v týchto troch krajinách neustále zhoršuje: počet nakazených rastie a vírus sa stále šíri do nových oblastí. Podľa WHO sa uvedený vývoj podarí zvrátiť len v prípade, ak medzinárodné spoločenstvo výrazne zintenzívni snahy o zvládnutie epidémie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona