Ebole podľahli ďalší dvaja lekári v Sierra Leone

NETKY.SK • 6 December 2014, 07:26 • 2 min
Ebole podľahli ďalší dvaja lekári v Sierra Leone

FREETOWN - Ochoreniu ebola v západoafrickej Sierre Leone podľahli ďalší dvaja lekári, čím počet obetí vírusu z radov lekárov v tejto krajine stúpol na desať, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Epidémia eboly v Afrike zasiahla štáty s najmenej rozvinutými systémami zdravotníctva a pripravila o život už približne 350 zamestnancov tohto sektoru. Len v samotnej Sierre Leone, ktorá sa stále zotavuje z vojny z 90. rokov, zomrelo 106 zdravotníkov. Sierraleonské úrady v noci nadnes zverejnili mená lekárov, ale neuviedli, kedy a ako sa nakazili. Známe je však, že nepracovali priamo na klinike, ktorá prijíma ľudí nakazených vírusom Ebola.   
      

Prezident Ernest Bai Koroma v piatok v prejave v parlamente označil zdravotníkov, ktorí bojujú s vírusom Ebola, za "veľkých vlastencov". Vláda Sierry Leone sa zaviazala zaplatiť rodinám všetkých zdravotníkov, ktorí zomrú na ebolu, po 5000 dolárov ako odškodnenie. Podľa najnovších údajov Svetovej zdravotníckej organizácie ebola  zabila už takmer 6200 ľudí, a to predovšetkým v Libérii, Sierre Leone a Guinei.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona