Ebola zabíja ďalej: Zaznamenali nové prípady nákazy

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 16:36 • 2 min
Ebola zabíja ďalej: Zaznamenali nové prípady nákazy

ŽENEVA - Sierra Leone a Guinea zaznamenali nové prípady nákazy ebolou, oznámila to dnes Svetová zdravotnícka organizácia (WHO). V uplynulom týždni sa v týchto krajinách vyskytlo 36 nových prípadov, čo je štyrikrát viac ako o týždeň skôr.

slovakia

left justify in out

Zistenia sú pripomienkou toho, že "vírus len tak v tichosti neodíde a dokončenie tejto úlohy si bude vyžadovať mimoriadne úsilie", povedal na schôdzke s ministrami zdravotníctva zvláštny vyslanec WHO pre ebolu Bruce Aylward.
     

"Aktuálne, so začiatkom obdobia dažďov, bude zdvojnásobenie úsilia o to zložitejšie, ako aj o to potrebnejšie," zdôraznil Aylward, ktorého citovala agentúra Reuters.
     

Libériu vyhlásila WHO začiatkom mesiaca za krajinu bez výskytu eboly.
     

Od decembra 2013 sa infikovalo vírusom eboly viac ako 26.000 ľudí, okolo 11.000 z nich, vrátane asi 500 zdravotníkov, ochorenie neprežilo. Najviac obetí zaznamenali práve v Libérii (4700). Odborníci však tvrdia, že skutočný počet obetí epidémie je podstatne vyšší.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona