Ebola v Macedónsku: Je len malá pravdepodobnosť, že Brit, ktorý zomrel, mal ebolu

NETKY.SK • 10 Október 2014, 13:54 • 2 min
Ebola v Macedónsku: Je len malá pravdepodobnosť, že Brit, ktorý zomrel, mal ebolu

SKOPJE - Podľa prvých analýz je len "malá pravdepodobnosť", že Brit, ktorý vo štvrtok zomrel v macedónskom hlavnom meste Skopje, bol nakazený smrtiacim vírusom eboly. Podľa agentúry Reuters to dnes oznámili macedónske úrady.

slovakia

left justify in out

"Je malá pravdepodobnosť, že mal ebolu, musíme však počkať na úplné výsledky," upozornila Jovanka Kostovska z komisie macedónskeho ministerstva zdravotníctva pre infekčné choroby na tlačovej konferencii v Skopje.
     

Zároveň dodala, že neexistujú ďalšie podozrivé prípady nakazenia ebolou v Macedónsku. Hotel, v ktorom bol Brit ubytovaný, však naďalej zostáva izolovaný. Vzorky krvi a tkaniva britského občana, ktorý zomrel v Skopje a preukazoval príznaky eboly, boli odoslané do labotatória v nemeckom Frankfurte na testovanie.
     

Brit do macedónskeho hlavného mesta Skopje z Británie vo štvrtok 2. októbra a vo štvrtok popoludní ho záchranka previezla do nemocnice, kde o niekoľko hodín neskôr zomrel. Muž mal horúčku, vnútorné krvácanie a vracal, pričom sa jeho stav rýchlo zhoršoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies