Ebola už má vyše 2600 obetí

NETKY.SK • 18 September 2014, 17:27 • 2 min
Ebola už má vyše 2600 obetí

LONDÝN - Na epidémiu eboly v západnej Afrike zomrelo už najmenej 2622 ľudí, informovala Svetová zdravotnícka organizácia (WHO).

slovakia

left justify in out

Počet prípadov v piatich afrických krajinách stúpol podľa jej údajov na 5335. Štatistika zaznamenáva situáciu do 6. septembra, skutočný počet prípadov je preto pravdepodobne ešte vyšší. „Vzostupný trend epidémie naďalej pokračuje,“ uviedla vo vyhlásení WHO. Najhoršia situácia je podľa organizácie v libérijskom hlavnom meste Monrovia.

 

Epidémia eboly vypukla vo februári v africkej Guinei a rozšírila sa už aj do Libérie, Sierry Leone, Nigérie a Senegalu. OSN vytvorila "krízové centrum" v New Yorku, ktorého úlohou je zastaviť šírenie nákazy v priebehu šiestich až deviatich mesiacov. WHO tvrdí, že na boj proti vírusu je potrebná viac než jedna miliarda dolárov a infikovať by sa mohlo viac než 20 000 ľudí, kým sa ochorenie podarí dostať pod kontrolu. 

 

Americký prezident Barack Obama v utorok oznámil vyslanie asi 3000 vojakov do Afriky, ktorí tam majú bojovať proti šíreniu eboly. Zdôvodnil to faktom, že ničivý vírus sa už stáva "globálnou hrozbou". Na boj proti šíreniu nákazy je Washington ochotný vyčleniť miliardu dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies