Ebola si vyžiadala už najmenej 932 životov

NETKY.SK • 6 August 2014, 16:27 • 2 min
Ebola si vyžiadala už najmenej 932 životov

ŽENEVA - Epidémia horúčky ebola v západnej Afrike si od februára tohto roku vyžiadala už najmenej 932 ľudských životov.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z najnovšej bilancie, ktorú dnes zverejnila Svetová zdravotnícka organizácia (WHO).
     

Ochorenie bolo potvrdené alebo naň existuje podozrenie u 1711 osôb. Najnovšia bilancia zahŕňa obdobie do 4. augusta, pričom len v ostatných troch dňoch sledovaného obdobia pribudlo 108 nových prípadov nákazy a 45 úmrtí.
     

Najviac prípadov ochorenia doposiaľ zaznamenali v Guinei, kde epidémia vo februári tohto roku začala. Ďalšími krajinami s rozsiahlym výskytom eboly sú Libéria a Sierra Leone. 
     

Šírenie nebezpečného vírusu hlásia aj úrady v Nigérii, kde evidujú už deväť prípadov nákazy, vrátane jedného smrteľného. Najviac nových prípadov úmrtí sa podľa WHO vyskytlo v Libérii. 
     

Jedna z najnebezpečnejších vírusových nákaz postihujúca ľudí sa prenáša krvou a ďalšími telesnými tekutinami. Ochorenie sprevádzajú vysoké horúčky, bolesti hlavy a silné vnútorné krvácanie; miera úmrtnosti v prebiehajúcej epidémií dosahuje približne 60 percent. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies