Ebola si vyžiadala už najmenej 1427 životov

NETKY.SK • 23 August 2014, 07:44 • 2 min
Ebola si vyžiadala už najmenej 1427 životov

ŽENEVA - Epidémia eboly v krajinách západnej Afriky si od februára vyžiadala už najmenej 1427 ľudských životov. Vyplýva to z najnovšej bilancie, ktorú dnes zverejnila Svetová zdravotnícka organizácia (WHO).

slovakia

left justify in out

Ebola bola laboratórne potvrdená alebo na ňu existuje podozrenie u 2615 osôb, pričom od ostatnej bilancie, zahŕňajúcej obdobie do 18. augusta, zaznamenala WHO v Guinei, Libérii, Nigérii a Sierre Leone 77 nových prípadov úmrtia na toto ochorenie.
      

Najviac nových prípadov úmrtí sa vyskytlo v Libérii, kde celkovo zaznamenali už najmenej 576 obetí. Ďalšími krajinami s rozsiahlym výskytom eboly sú Guinea a Sierra Leone, pričom šírenie ochorenia hlásia aj úrady v Nigérii, píše agentúra Reuters. Viaceré zahraničné aerolínie a lodné spoločnosti v súvislosti s epidémiou pozastavili prepravu osôb a tovaru do hlavných miest Libérie, Sierry Leone a Guiney.
      

Ebola spôsobuje silné krvácanie a úmrtnosť na ňu môže byť až 90-percentná. Prenáša sa kontaktom s krvou a inými telesnými tekutinami infikovaného človeka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies