Ebola si vyžiadala už 5160 obetí v ôsmich krajinách

NETKY.SK • 12 November 2014, 19:28 • 2 min
Ebola si vyžiadala už 5160 obetí v ôsmich krajinách

ŽENEVA - Na následky eboly zomrelo vo ôsmich krajinách do 9. novembra už viac ako 5100 ľudí. Vyplýva to z informácií, ktoré dnes zverejnila Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) so sídlom v švajčiarskej Ženeve a o ktorých informovala tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa WHO si nákazlivá krvácavá horúčka vyžiadala životy 5160 pacientov spomedzi celkovo takmer 14.100 infikovaných vo ôsmich štátoch.
     

Popri západoafrických krajinách Libérii, Sierre Leone a Guinei, ktoré epidémia eboly zasiahla najviac a v ktorých registrujú 5147 obetí, zaznamenali podľa WHO medzičasom štyri úmrtia na následky ochorenia aj v Mali. Ďalšie ochorenia, ktoré sa skončili úmrtím, zaznamenali v Nigérii a Senegale, ako aj Španielsku a USA, uvádza sa v bilancii WHO.
     

Ako je však známe, na následky eboly skonal v noci na 14. októbra v nemeckom Lipsku aj zdravotník v službách OSN, ktorý sa infikoval vírusom eboly v Libérii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies