Ebola si v Afrike vyžiadala už viac ako 2100 životov

NETKY.SK • 6 September 2014, 06:53 • 2 min
Ebola si v Afrike vyžiadala už viac ako 2100 životov

ŽENEVA - Epidémia eboly v západnej Afrike, ktorú sa stále nedarí zastaviť, si podľa dnešných údajov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) vyžiadala už viac ako 2100 obetí.

slovakia

left justify in out

Z bilancie WHO vyplýva, že spomedzi 3944 registrovaných prípadov ochorenia skončilo 2097 úmrtím pacientov. V týchto číslach sú zahrnuté aktuálne údaje o situácii v Guinei, Libérii a Sierre Leone, nie však v Konžskej demokratickej republike, kde sa ochorenie vyskytlo nezávisle od terajšej epidémie, či Nigérii alebo Senegale.
      

Z Nigérie, kde zaznamenali 23 prípadov ochorenia, hlásili doteraz osem úmrtí, čo zvyšuje celkový počet obetí na 2105 a počet infikovaných na 3968. Jedného nakazeného zaregistrovali v Senegale. Experti WHO, ktorí počas dvojdňových rokovaní v Ženeve diskutovali o možnostiach ďalšieho postupu voči epidémii eboly, zverejnili dnes odporúčanie. Radia v ňom zdravotníkom využívať pri liečbe infikovaných krv pacientov, ktorí prekonali život ohrozujúce ochorenie. Súčasne naznačujú, že už v novembri by mali byť k dispozícii výsledky klinických testov dvoch nádejných vakcín proti ebole - produktov firiem GlaxoSmithKline a NewLink Genetics.
      

Organizácia Spojených národov v tejto súvislosti oznámila, že zriaďuje Krízové centrum pre ebolu so sídlom v New Yorku. Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun dnes informoval, že na boj proti ebole v západnej Afrike bude urgentne potrebných 600 miliónov dolárov. Informácie priniesli agentúry Reuters a AP a britská televízia BBC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies