Ebola sa vrátila aj do metropoly Sierra Leone Freetownu

NETKY.SK • 25 Jún 2015, 06:48 • 2 min
Ebola sa vrátila aj do metropoly Sierra Leone Freetownu

FREETOWN - Prvé tri prípady eboly po takmer trojtýždňovej prestávke zaznamenali v uplynulých dňoch vo Freetowne, hlavnom meste afrického štátu Sierra Leone, ktorý patril medzi tri najviac zasiahnuté západoafrické krajiny pri nedávnej epidémii tohto životunebezpečného infekčného ochorenia.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes šéf miestneho epidemiologického centra NERC Palo Conteh, ktorý opätovný výskyt eboly v jednej z chudobných štvrtí mesta označil síce za krok späť, avšak dodal, že je to pri epidémiách podobného charakteru obvyklé.

Experti sa však obávajú ďalšieho šírenia vírusu eboly v husto obývanej chudobnej štvrti Magazine Wharf, v ktorej je podľa médií častý aj výskyt malárie alebo cholery.

 

Podľa aktualizovaných informácií NERC zaznamenali na celom území Sierra Leone v júni doteraz 40 nových prípadov eboly.

 

Splnomocnenec Organizácie Spojených národov pre boj s týmto ochorením David Nabarro začiatkom júna vyhlásil, že aj Sierra Leone bude bez eboly v priebehu rádovo týždňov. Libéria je podľa oficiálnych údajov bez eboly už od 9. mája.

Treťou najviac zasiahnutou krajinou pri nedávnej epidémii bola Guinea.

 

Väčšina z celkove 11.200 obetí eboly a spomedzi viac ako 27.000 infikovaných pochádzala práve z týchto troch krajín.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies