Ebola sa naďalej šíri na západe Sierry Leone a v Guinei

NETKY.SK • 9 December 2014, 12:20 • 2 min
Ebola sa naďalej šíri na západe Sierry Leone a v Guinei

ŽENEVA - Ebola sa naďalej rýchlo šíri na západe Sierry Leone a hlboko v lesnatom regióne susednej Guiney, uviedol dnes osobitný vyslanec generálneho tajomníka OSN pre ebolu David Nabarro.

slovakia

left justify in out

Na boj proti epidémii nebezpečného vírusového ochorenia je podľa jeho slov potrebných viac zahraničných zdravotníkov, najmä v Sierre Leone, kde sú stále otvárané liečebné centrá, ktoré potrebujú odborný personál, informovala agentúra Reuters.
      

"Vieme, že epidémia naďalej silno vyčíňa v západnej Sierre Leone a niektorých častiach vnútrozemia Guiney. Nemôžeme odpočívať, musíme pokračovať v úsilí," povedal Nabarro na tlačovom brífingu v Ženeve. Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v pondelkovej najnovšej bilancii uviedla, že počet obetí epidémie eboly sa v troch najhoršie postihnutých západoafrických krajinách zvýšil na 6331. Sierra Leone pritom prekonala Libériu ako krajina s najväčším počtom prípadov nákazy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies