Ebola opäť straší Afriku. V Guinei vypukla pandémia

NETKY.SK • 15 Február 2021, 15:50 • 2 min
Ebola opäť straší Afriku. V Guinei vypukla pandémia

Ohnisko nákazy vzniklo zrejme na pohrebe zdravotnej sestry.

slovakia

left justify in out

V meste v Guinei nazývané Gouéké ochorela koncom januára zdravotná sestra, ktorá následne zomrela medzi 27. a 28. januárom a pochovaná bola 1. februára v Gouéké. "Následne sa príznaky choroby, hnačka, vracanie a krvácanie, prejavili u ďalších ôsmich ľudí, ktorí boli na pohrebe. Traja z nich zomreli a štyria boli hospitalizovaní v meste Nzérékoré," uviedol šéf národnej zdravotníckej agentúry Sakoba Keita.

 

Niektoré organizácie uvádzajú, že do zasiahnutej oblasti promptne pošlú dostatok vakcín a zdravotníckych pomôcok. Pandémiu vyhlásili po tom, ako vo vzorkách genetických materiálov obetí vírus potvrdili.

 

"Vláda ubezpečuje obyvateľstvo, že sa prijímajú všetky opatrenia, aby epidémiu eliminovali čo najskôr. Vyzýva obyvateľov postihnutých oblastí na dodržiavanie hygienických a preventívnych opatrení," uvádza Ministerstvo zdravotníctva Guinei na sociálnej sieti. 

 

Conakry, le 14 février 2021. DECLARATION DU GOUVERNEMENT SUITE A LA DETECTION DE CAS DE FIEVRE EBOLA DANS LA...

Uverejnil používateľ Agence Nationale de Sécurité Sanitaire-ANSS Nedeľa 14. februára 2021

 


Ebola je zriedkavé, ale veľmi závažné ochorenie, ktoré často končí smrťou. Ochorenie sa prenáša priamym kontaktom s krvou alebo inými telesnými tekutinami (napr. sliny, moč, zvratky) živých alebo mŕtvych nakazených ľudí. Prenos sa môže uskutočniť aj nechráneným pohlavným stykom s uzdravenými pacientmi, a to až tri mesiace po ich uzdravení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies