Earl zosilnel na hurikán štvrtej kategórie

NETKY.SK • 31 August 2010, 12:01 • 2 min
Earl zosilnel na hurikán štvrtej kategórie

Earl zosilnel na hurikán štvrtej kategórie

slovakia

left justify in out

img

Hurikán Earl v pondelok zosilnel na hurikán štvrtej kategórie vo vodách Atlantiku severovýchodne od Portorika, informovalo americké Národné hurikánové centrum (NHC) so sídlom v Miami.
      Earl je druhým najsilnejším hurikánom tohtoročnej sezóny v Atlantiku. NHC upresnilo, že ho sprevádza vietor s rýchlosťou takmer 215 kilometrov za hodinu.
      Hurikán sa pohyboval smerom na severozápad a očakáva sa, že k východnému pobrežiu USA dorazí koncom týždňa. Experti nevylúčili ani to, že Earl priamo udrie na pevninu v oblasti od pobrežia Severnej Karolíny cez Nové Anglicko a Kanadu.
      Atlantická hurikánová sezóna je v súčasnosti vo svojej tradične najaktívnejšej fáze, ktorá trvá od polovice augusta až do októbra. Hurikánom sa darí v teplých vodách a tropický Atlantik je najteplejší práve v tomto období.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies