Eagleová odstúpila zo súboja o post šéfa labouristov, podporila Smitha

NETKY.SK • 19 Júl 2016, 22:25 • 2 min
Eagleová odstúpila zo súboja o post šéfa labouristov, podporila Smitha

LONDÝN - Zo súboja o post šéfa britskej Labouristickej strany odstúpila dnes poslankyňa Angela Eagleová.

slovakia

left justify in out

Politička zároveň vyjadrila podporu Owenovi Smithovi, ktorý je v súčasnosti jediným protikandidátom úradujúceho predsedu labouristov Jeremyho Corbyna. Práve Smith má totiž podľa nej v rámci strany väčšiu podporu.

 

"Potrebujeme silnú a jednotnú Labouristickú stranu, aby sme mohli byť dobrou opozíciou, zviedli boj s konzervatívnou vládou a vyliečili našu krajinu," zdôvodnila svoje rozhodnutie Eagleová, ktorú citovala agentúra AP.

 

Jeremy Corbyn je ostrieľaným ľavicovým politikom a poslancom britského parlamentu, ktorého si labouristi vlani zvolili do čela svojej strany. Po britskom referende však prišiel o značnú časť straníckej podpory. Podľa mnohých kolegov totiž podal v kampani za zotrvanie v Európskej únii, za ktorú sa zasadzovala aj Labouristická strana, len veľmi vlažný výkon.

 

O novom predsedovi svojej strany budú labouristi hlasovať 24. septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies