E3 Harelbeke: Geg van Avermaet z tímu BMC Racing nenastúpil na štart

NETKY.SK • 25 Marec 2016, 15:10 • 2 min
E3 Harelbeke: Geg van Avermaet z tímu BMC Racing nenastúpil na štart

HARELBEKE - Piatkové klasické cyklistické preteky E3 Harelbeke v Belgicku prišli o jedného z favoritov ešte pred ich začiatkom. Belgičan Geg van Avermaet z tímu BMC Racing nenastúpil na štart v Harelbeke pre žalúdočné problémy.

slovakia

left justify in out

Jeho odstúpenie má aj preventívny charakter. Nechce riskovať prípadný štart pred ďalšími dvoma "kockovými" klasikami Gent-Wevelgem (27. 3.) a najmä budúcotýždňovým monumentom - pretekmi Okolo Flámska (3. 4.).


"Greg mal počas noci zažívacie problémy a necíti sa dobre. Pre jeho zdravotný stav je teraz najlepší dvojdňový odpočinok. Pravidelne budeme monitorovať jeho zdravotný stav," uviedol tímový lekár BMC Dr. Spinelli na webe Cyclingnews. Van Avermaet v tejto sezóne ovládol úplne prvú európsku klasiku Omloop Het Nieuwsblad a stal sa aj celkovým víťazom etapových pretekoch Tirreno-Adriatico.


Preteky E3 Harelbeke (206,4 km) sa začali v piatok na pravé poludnie. Peter Sagan vedie osemčlennú zostavu tímu Tinkoff. Úradujúci majster sveta triumfoval na tomto podujatí v roku 2014, teraz mu budú v dosiahnutí prvého víťazstva v tejto sezóne pomáhať brat Juraj, Jay McCarthy, Adam Blythe, Oscar Gatto, Maciej Bodnar, Nikolaj Trusov a Michael Gögl.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies