E-shopy po Vianociach reálne zlacnili desatinu elektroniky

NETKY.SK • 27 Január 2015, 13:21 • 2 min
E-shopy po Vianociach reálne zlacnili desatinu elektroniky

BRATISLAVA - Popredné slovenské e-shopy skutočne po Vianociach zľavili iba niečo vyše desatinu ponúkaného tovaru.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z analýzy vývoja cien spoločnosti Karsa Technologies, podľa ktorých reálne nižšiu cenu za tovar v januári ponúkli svojim zákazníkom pri 11,5 % sledovaných produktov. V zľavovej politike slovenských internetových obchodov však nájdeme napríklad aj opakované zľavy, pri ktorých predajca pred Vianocami cenu navýši a po sviatkoch tovar ponúka za pôvodnú cenu s označením, že ide o zľavu. Takýchto prípadov narátala Karsa Technologies až 9 %.

 

Spoločnosť monitorovala vývoj cien elektrospotrebičov a mobilných zariadení v ôsmich slovenských e-shopoch od 1. októbra 2014 až do polovice januára tohto roka. Ako skutočnú zľavu pritom označili prípady, kedy bola cena v januári o viac ako 5 % nižšia než všetky ceny v sledovanom období. Pri takmer polovici tovarov pritom žiadne zníženie ceny po sviatkoch spoločnosť nezaznamenala. Na druhej strane však žiadna z monitorovaných kategórii nevykázala v januári zvyšovanie cien. 

 

Skutočné zlacňovanie sa pritom týkalo najmä televíznej techniky, kde podľa analýzy Karsa Technologies zlacnelo až 27 % ponúkaných produktov. Nasledovali mobilné telefóny a flashdisky so 16 %, resp. 15 %. Naopak, žiadnej skutočnej zľavy sa spotrebitelia po Vianociach v slovenských e-shopoch nedočkali pri navigáciách, digitálnych kamerách, počítačových komponentoch či samotných osobných počítačoch. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies