E-shopy od zákazu predaja cez sviatky vyššie tržby neočakávajú

NETKY.SK • 31 Máj 2017, 14:24 • 2 min
E-shopy od zákazu predaja cez sviatky vyššie tržby neočakávajú

BRATISLAVA - Novela Zákonníka práce, ktorá prinesie zákaz maloobchodného predaja cez sviatky, okrem iného znamená, že Slováci si 15 dní v roku nebudú môcť nakúpiť v klasických maloobchodných predajniach. Urobiť tak môžu ale prostredníctvom internetových predajcov.

slovakia

left justify in out

Zmeny, ktoré spočívajú v zákaze maloobchodného predaja počas sviatkov, vstupujú do platnosti od 1. júna. Doterajšia legislatíva obmedzovala predaj počas necelých štyroch dní. Najbližšie budú obchody zatvorené v stredu 5. júla, kedy je sviatok svätého Cyrila a Metoda. Ak si aj napriek tomu budú chcieť Slováci uspokojiť svoju nákupnú vášeň, urobiť tak môžu prostredníctvom e-shopov. Internetoví predajcovia si však od týchto dní vyššie tržby nesľubujú.

 

"Zo skúseností môžeme povedať, že sviatky trávia zákazníci väčšinou na dovolenkách a mimo domova. Síce nakupovať môžu neobmedzene, napriek tomu nepredpokladáme, že by sa počas dní zákazu predaja výrazne navýšili naše tržby," povedal riaditeľ Hej.sk Vladimír Sušil.

 

Viditeľný dosah na tržby e-shopov nebude mať zákaz predaja ani podľa Slovenskej asociácie pre elektronický obchod (SAEC). "Nemyslím si, že by tých 15 dní malo nejaký viditeľný dopad na tržby internetových obchodov. Tieto legislatívne opatrenia síce smerujú k posilneniu rastu on-line predaja, ale ide skôr o podporu v teoretickej rovine," myslí si Jozef Dvorský, výkonný riaditeľ SAEC.

 

Zákazu predaja síce e-shopy priamo nepodliehajú, no časť z nich upravená legislatíva čiastočne obmedzí. Ide o predajcov, ktorí popri internetovom predaji prevádzkujú aj kamenné predajne či výdajne tovaru.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies