E.ON zaplatí v Británii pokutu 7,75 milióna libier

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 11:38 • 2 min
E.ON zaplatí v Británii pokutu 7,75 milióna libier

LONDÝN - Firma E.ON zaplatí pokutu vo výške 7,75 mil. libier šterlingov (GBP) za účtovné chyby, ktoré negatívne ovplyvnili 48 tis. britských spotrebiteľov. Spoločnosť to oznámila vo štvrtok. Firma účtovala vyššie poplatky tým zákazníkom, ktorí chceli zmeniť dodávateľa energie po tom, ako oznámila rast cien v rokoch 2013 a 2014. Peniaze pošle E.ON britskej charitatívnej organizácii Citizen's Advice, ktorá sa špecializuje na poskytovanie bezplatného poradenstva.

slovakia

left justify in out

"E.ON identifikovala potenciálne dotknutých zákazníkov a pokračuje v automatickom vyplácaní odškodného, aby zabezpečila, že nikto nebude stratový," uviedla spoločnosť vo svojom vyhlásení. Väčšine poškodených bol poplatok zvýšený o menej ako 10 GBP, dodala.

 

Podľa britského regulačného úradu Ofgem však pokuta odráža opätovné porušenie účtovných pravidiel firmy E.ON. "Pravidlá Ofgem-u dávajú zákazníkom možnosť vyhnúť sa výstupným poplatkom a vyšším nákladom v prípade, že dodávateľ zvýši ceny," konštatovala Sarah Harrison z britského regulačného úradu.

 

Nemecká firma E.ON pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť kúpila 49-percentný podiel ZSE v roku 2002. Vtedy zaplatila za minoritný podiel 330 mil. eur. V skupine ZSE vlastní akcie prostredníctvom firiem E.ON Energie AG (10 %) a E.ON Slovensko (39 %). Zvyšný 51-percentný podiel vlastní štát prostredníctvom Ministerstva hospodárstva SR. Západoslovenská energetika je elektroenergetickou spoločnosťou. Svojim zákazníkom predáva elektrinu ale aj zemný plyn.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies