E.ON by mohol predať aktíva v Španielsku za 2,5 mld. eur

NETKY.SK • 28 November 2014, 08:53 • 2 min
E.ON by mohol predať aktíva v Španielsku za 2,5 mld. eur

BERLÍN - Nemecká spoločnosť E.ON je blízko k predaju aktív v Španielsku za 2,5 mld. eur. Tieto aktíva by mali odkúpiť austrálska firma Macquarie Group Ltd a kuvajtská spoločnosť Wren House Infrastructure Management.

slovakia

left justify in out

Austrálska firma by získala podiel vo výške 60 %. Vo štvrtok o tom informoval Wall Street Journal Deutschland s tým, že spoločnosti by mali dohodu potvrdiť na piatkovom stretnutí. Spoločnosť E.ON odmietla situáciu komentovať.

 

Minulý týždeň informované zdroje pre agentúru Reuters potvrdili, že E.ON vedie exkluzívne rokovania s Macquarie, pričom ponuka by mala významne prekročiť dve miliardy eur. E.ON sa už približne rok pokúša predať svoje podnikanie v Taliansku a v Španielsku. Spoločnosť sa totiž snaží znížiť svoj dlh, ktorý je vo výške 31 mld. eur. Firma sa tiež snaží získať prostriedky, ktoré by mohla investovať inde. 

 

Nemecká firma E.ON pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť kúpila 49-percentný podiel ZSE v roku 2002. Vtedy zaplatila za minoritný podiel 330 mil. eur. V skupine ZSE vlastní akcie prostredníctvom firiem E.ON Energie AG (10 %) a E.ON Slovensko (39 %). Zvyšný 51-percentný podiel vlastní štát prostredníctvom Ministerstva hospodárstva SR. Západoslovenská energetika je elektroenergetickou spoločnosťou na Slovensku. Svojim zákazníkom predáva elektrinu, ale aj zemný plyn.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies