E-kolky by mali do konca roka platiť aj na daňových a colných úradoch

NETKY.SK • 26 November 2014, 13:33 • 2 min
E-kolky by mali do konca roka platiť aj na daňových a colných úradoch

BRATISLAVA - Do konca tohto roka by mohli ľudia na Slovensku platiť prostredníctvom e-kolkov aj za niektoré úkony na daňových a colných úradoch.

slovakia

left justify in out

Hoci nebudú na úradoch finančnej správy k dispozícii samoobslužné platobné terminály - kiosky, občania ich môžu nájsť na úradoch Ministerstva vnútra SR v blízkosti daňových a colných úradov. Podľa hovorkyne finančnej správy Patrície Macíkovej by mali byť vo vybraných kioskoch aktivované niektoré služby daňových a colných úradov.
     

"Občania budú môcť takouto formou uhradiť najpoužívanejšie poplatky finančnej správy aj v takýchto kioskoch a následne e-kolok využiť pri požadovanom úkone alebo konaní orgánov finančnej správy," priblížila Macíková. Zoznam kioskov a služieb, ktoré je v nich možné uhradiť, bude po ich sprístupnení zverejnený na stránke financnasprava.sk.
     

Zároveň môžu ľudia do konca tohto roka platiť na daňových a colných úradoch papierovými kolkovými známkami či využiť takzvané potvrdenia pre evidenciu poplatku. Tie ľuďom vydajú na vybraných poštách po zaplatení potrebnej sumy kolku. Na úradoch finančnej správy sa následne toto potvrdenie akceptuje. Správne poplatky sa tiež dajú zaplatiť poštovým poukazom či bankovým prevodom. 

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona